Bio Selecto zrnková bio káva
Výběrová bio káva od farmářů z Peru, šetrně pěstovaná a zpracovaná bez pesticidů a chemických hnojiv. Užijte si jemnou, lehce sladkou chuť s podtóny ořechů.
Káva vhodná:
- Do kávovaru
- Do moka konvičky
- Turecká káva
- Na filtr
- Na french press
Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.
Názor pražiče Honzy
,,Tahle káva nás nadchla natolik, že jsme si kvůli ní zařídili veškeré certifikace, abychom mohli pracovat s bio surovinami a pražit bio kávu. Káva je v chuti jemná a lehce sladká. Chutná skvěle jak na espressu, tak v moka konvičce. A ikdyž je to 100% arabica, aciditu má velmi nízkou.”
O ekologicky pěstované kávě
Naši farmáři z Peruánských And pěstují kávu přirozeně bez pesticidů nebo herbicidů. Používají výhradně přírodní hnojiva. Šetrné je i následné zpracování. I my musíme plnit přísné podmínky pro pražení a skladování bio kávy. Stali jsme se proto hrdými nositeli certifikace Biokont, která si plnění podmínek sama hlídá pravidelnými audity. Vše musí sedět do posledního bio zrnka.
Výběrem této bio kávy podpoříte zelenou planetu bez zbytečného kácení deštných pralesů a jiných aktivit ničících přírodu.
Jemnou kávu s lehce sladkou chutí a podtóny pražených mandlí a vlašských ořechů pro vás pražíme na střední profil. Vychutnejte si ji na všechny způsoby: Připravenou v kávovaru, moka konvičce i třeba na filtru.
Bio káva z Peru s mezinárodně uznávanou certifikací od roku 2007
Nejen my, ale i naši farmáři z Peru musí splnit přísné podmínky pro pěstování bio kávy. Místní družstvo Agroecolólogica Cafetalera sdružuje přes 300 drobných farmářů dbajících na ekologické zemědělství.
Svá pole obhospodařují už po generace. Dobře vědí, že je důležité neustále zdokonalovat postupy tak, aby půda mohla sloužit i jejich synům a dcerám.
Většina produkce bio kávy z Peru směřuje do Velké Británie, Dánska, Francie, Švédska nebo Finska. Těší nás, že nově můžeme přinést tuto výběrovou kávu i do vašich hrnků.
81 bodů dle SCAA
Naše bio káva se pyšní vysokým cuppingovým skóre. Najdete tu odrůdy kávovníku arabica Typica, Caturra a Mundo Novo. Kávová zrna sbírají místní vždy ručně a zpracovávají mokrou metodou.
Správné klimatické podmínky dělají víc než zbytečná chemie
Proč místní farmáři téměř nepotřebují k pěstování kávy chemii? Tajemství tkví v příznivých klimatických podmínkách. Strmé svahy And ve výšce 1 500 až 1 850 m.n.m mají podloží bohaté na cenné minerály. Dohromady se stálou teplotou a vysokou vlhkostí vzduchu tak nabízejí perfektní podmínky pro růst a pěstování kávy bez chemických hnojiv.
Jak pražíme a skladujeme bio kávu
Pražíme ji ve speciální malé pražičce po drobných dávkách. I při skladování čerstvé bio kávy splňujeme přísné podmínky certifikace Biokont. Díky tomu k vám káva dorazí přesně tak voňavá a čerstvá, jak bychom si ji sami přáli dostat.
Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá
Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bio káva |
---|---|
Profil pražení: | Hodnota 3 |
Kyselost: | Hodnota 1 |
Obsah kofeinu: | Hodnota 3 |
Země původu: | Peru, |
Cupping skóre: | 81 bodů |
Metoda zpracování: | Mokrá metoda |
Nadmořská výška: | 1 500 až 1 850 m n. m. |
Odrůdy kávovníku arabica: | Typica, Caturra a Mundo Novo |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.