Decaf Puro bezkofeinová zrnková káva
Jemná káva sladké chuti s podtóny karamelu, oříšků, mléčné čokolády, a cukrové třtiny.
Káva vhodná:
- Do kávovaru
- Do moka konvičky
- Turecká káva
- Na filtr
- Na french press
Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.
Názor pražiče Honzy
,,Ať už vám kofein udělal cokoli, tahle káva je dokonalým řešením. Zrnka z Brazílie chutnají po oříškách a čokoládě, melasa použitá pro dekofeinizaci jim pak dodává extra sladkost. Za mě skvělá na všechny způsoby.”
Káva oceněná až v Anglii
Bezkofeinová káva Decaf Puro získala v Anglii prestižní ocenění Great Taste 2024. Čím si tato káva získala nezávislou porotu? Hodnotící komisař ji popsal těmito slovy:
"Jako espresso se krásně projeví výrazné tóny ořechů a čokolády. A s přidáním mléka se tyto chutě ještě více rozvinou, stejně jako její sladkost."
My bychom dali ruku do ohně za všechny naše bezkofeiny, ale této kritice z Anglie nemůžeme nic vytknout.
O bezkofeinové kávě Decaf Puro
Tato bezkofeinová káva pochází z farmy Bella Vista od farmářské rodiny Zugliani a zaujme příjemně jemnou chutí s minimální aciditou a podtóny karamelu, oříšků, mléčné čokolády a cukrové třtiny. K odstranění kofeinu se používá ta nejšetrnější metoda dekofeinizace využívající pouze studniční vodu a přírodní rozpouštědlo z cukrové třtiny.
Zrna pražíme na střední profil. Bezkofeinovou kávu si tak vychutnáte na všechny způsoby. Chutná skvěle jak připravená v kávovaru, tak v moka konvičce či na filtru.
Káva z mírných svahů Carmo de Minas
Zrnka brazilské kávy Decaf Puro pochází od farmáře Tarcízio Aldo Zuglianiho, který koupil farmu Fazenda Sao Francisco da Bela Vista před 30 lety a od té doby ji neúnavně zvelebuje a vylepšuje pěstitelské a zpracovatelské procesy. Najdete tu tak i terasy pro sušení kávových třešní, stejně jako buben, díky kterému může třešně zpracovat přímo na farmě. Kávovníky pěstuje na mírných svazích v nadmořské výšce okolo 1 100 metrů, kde mají ideální podmínky pro růst.
82 bodů dle SCAA
Tato brazilská káva se pyšní vysokým cuppingovým skóre, konkrétně 82 body ze 100. Pěstuje se z odrůdy kávovníku arabica Yellow Catuaí. Kávu farmáři sbírají ručně a zpracovávají ji suchou metodou.
Maximálně šetrný způsob dekofeinizace
K odstranění kofeinu dochází ještě v zemi původu kávy, tedy v době kdy je kávové zrno zelené, nepražené. A to jen za použití studniční vody a rozpouštědla z cukrové třtiny.
Zelená zrna se zvlhčí pomocí páry, aby změkla. Následně se ponoří do horké vodní lázně o teplotě 85 °C, do které se vpouští přírodní rozpouštědlo z cukrové třtiny, které kofein postupně uvolní. Lázeň trvá 11 hodin, během níž se voda několikrát recykluje, dokud v zrnu nezůstane jen minimální množství kofeinu. Teď už jen zbývá zrna v páře očistit od zbytků rozpouštědla a vysušit na požadovanou vlhkost 11,5 %.
Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží
Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči. Díky tomu k vám káva dorazí přesně taková, jakou bychom si ji sami přáli dostat.
Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá
Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva bez kofeinu |
---|---|
Profil pražení: | Hodnota 2 |
Kyselost: | Hodnota 1 |
Obsah kofeinu: | Hodnota 0 |
Země původu: | Brazílie |
Cupping skóre: | 82 bodů |
Metoda zpracování: | Suchá metoda; přírodní dekofeinizace |
Nadmořská výška: | 1 100 m n. m. |
Odrůdy kávovníku arabica: | Yellow Catuaí |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.