Honduras Cocafelo zrnková káva
Jemně sladká káva s chutí karamelu, oříšků, jemné čokolády a podtóny sušených fíků.
Káva vhodná:
- Do kávovaru
- Do moka konvičky
- Turecká káva
- Na filtr
- Na french press
Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.
Názor pražiče Honzy
,,Kávu z Hondurasu patří mezi moje nejoblíbenější. Skvěle se praží a výsledná káva chutná prostě skvěle. Je to takový mix sladkých jemných tónů: fíky, čokoláda a oříšky. A přitom všem minimální kyselost.”
O kávě Honduras Cocafelo
Tato káva s minimální aciditou pochází od pěstitelské organizace Cocafelol z městečka La Labor na západě Hondurasu. Zaujme sladkou chutí po karamelu, oříšcích a jemné čokoládě, kterou doplňují podtóny sušených fíků.
Zrna pražíme na střední profil. Kávu si tak můžete vychutnat na všechny způsoby od klasického kávovaru přes moka konvičku až po filtrovanou kávu a french press.
Káva z horských oblastí Hondurasu
Honduraská káva s minimální aciditou pochází od pěstitelské organizace Cocafelol z městečka La Labor na západě Hondurasu, kde místní kávovníky pěstují v nadmořské výšce od 1 200 do 1 700 m n. m. Díky vysoké vlhkosti vzduchu, průměrným teplotám okolo 20 ºC a bohaté minerální půdě mají zrna bohatou a výraznou chuť. Sklizeň zde probíhá jednou ročně, a to vždy ručně.
83,5 bodů dle SCAA
Tato jemná honduraská káva se pyšní vysokým cuppingovým skóre, konkrétně 83,5 body ze 100. Najdete tu vyhlášené odrůdy kávovníku arabica: Catuai, Caturra a Pacamara, které prošly mokrou metodou zpracování.
Udržitelné pěstování a vysoká kvalita
Organizace Cocafelol vznikla v městečku La Labour v regionu Ocotepeque v roce 2000, a to společnými silami 20 místních producentů. Od té doby poskytuje technickou a finanční podporu lokálním farmářům při pěstování výběrových káv. V posledních letech se organizace zaměřuje především na vysoce kvalitní výběrové kávy pěstované organicky a udržitelně, díky čemuž jsou zdejší producenti držiteli certifikátů USDA organic, UTZ a Fairtrade.
Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží
Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči. Díky tomu k vám káva dorazí přesně taková, jakou bychom si ji sami přáli dostat.
Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá
Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Honduraská zrnková káva |
---|---|
Profil pražení: | Hodnota 2 |
Kyselost: | Hodnota 1 |
Obsah kofeinu: | Hodnota 3 |
Země původu: | Honduras, |
Cupping skóre: | 83,5 bodů |
Metoda zpracování: | Mokrá metoda |
Nadmořská výška: | 1.200 až 1.700 m.n.m |
Odrůdy kávovníku arabica: | Catuai, Caturra a Pacamara |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.