Keňská mletá káva
Káva z Keni pochází z farem v horských oblastech, kde jsou ty nejlepší podmínky pro pěstování. V Keni se pěstuje káva arabica již od roku 1893, kdy ji sem dovezli francouzští misionáři. Od té doby se sice spousta věcí změnila, zdejší káva nicméně pořád patří mezi světovou špičku. Proč je keňská mletá káva tak vyhledávaná znalci po celém světě?
Nejprodávanější
Pěstování keňské kávy
Pěstování kávy v Keni probíhá již od počátku na konci devatenáctého století v horských oblastech. Vulkanická půda bohatá na minerály, stálost teplot v průběhu roku, a především každodenní práce místních drobných farmářů, to vše je důvodem proč káva z Keni patří mezi ty nejvyhledávanější kávy mezi kávovými znalci.
Káva je pro Keňu také velmi významnou exportní komoditou, neboť vyšší přidaná hodnota jde ruku v ruce s vyšší cenou místních káv. Obor kultivace kávy se proto v Keni těší velké podpoře státu.
Kávové třešně se v Keni sklízejí vždy ručně a ke zpracování se používá nejčastěji mokrá metoda, která zajišťuje čistější a bohatší chuť.
Časté dotazy ohledně keňské kávy
Keňská káva se vyznačuje bohatým tělem, relativně nízkou aciditou a podtóny citrusových plodů.
Dokonalá chuť keňských káv je důsledkem vulkanického podloží bohatého na minerály, na kterém se kávovníkové farmy rozprostírají.
Ano, lze se s nimi ale setkat zřídka. My proto pražíme vynikající kolumbijskou kávu bez kofeinu Natur Decaf, která uspěla v nezávislém srovnání u organizace dTest a získala díky tomu prestižní ocenění Značka kvality.
Tato bezkofeinová káva je dostupná jak jako zrnková bezkofeinová káva, tak i jako mletá bezkofeiniová káva.
Kávu pražíme v Hradci Králové každý den, pro zajištění maximální čerstvosti. Po upražení necháváme kávu jeden až dva dny takzvaně vydechnout. Garantujeme, že od nás neodejde káva starší než 7 dní od upražení.