Mexická mletá káva
Mletá káva z Mexika patří díky své nižší aciditě a plné intenzivní chuti s jemnými podtóny čokolády mezi neoblíbenější kávy na světě. Není tak divu, že je Mexiko v současnosti s roční produkcí přes 250 tisíc tun zelené kávy 9. největším producentem kávy na světě.
Nejprodávanější
Poprvé se káva v Mexiku začala pěstovat v 18. století. Více pozornosti se jí dostalo ale až od druhé poloviny 20. století. Od té doby se Mexiko vyšplhalo mezi 10 největších producentů kávy na světě, kde se drží dodnes. Na zdejších plantážích pak najdete především odrůdu arabica, která má plnou, ale jemnou chuť, díky které je vhodná k celé řadě příprav včetně těch alternativních. Skvěle chutná z kávovaru a moka konvičky i z filtru.
Časté dotazy ohledně mleté mexické kávy
Mexická káva se vyznačuje intenzivní a plnou chutí, s jemnými podtóny čokolády a koření v pozadí.
Kvalitní chuť mexických káv je hlavním důvodem proč je Mexiko 9. největším producentem kávy na světě.
Ano, lze se s nimi ale setkat zřídka. My proto pražíme vynikající kolumbijskou kávu bez kofeinu Natur Decaf, která uspěla v nezávislém srovnání u organizace dTest a získala díky tomu prestižní ocenění Značka kvality.
Tato bezkofeinová káva je dostupná jak jako zrnková bezkofeinová káva, tak i jako mletá bezkofeiniová káva.
Kávu pražíme v Hradci Králové každý den, pro zajištění maximální čerstvosti. Po upražení necháváme kávu jeden až dva dny takzvaně vydechnout. Garantujeme, že od nás neodejde káva starší než 7 dní od upražení.