BLACK FRIDAY JE TADY! Největší slevová akce roku na Café Montaña. Vyrazit nakupovat.
Zimní káva Sněhulák
Směs 100% arabiky stvořená pro zimní čas. Podtóny muškátového ořechu, karamelu a švestek zahřejí a dodávají lehce nasládlou chuť.
Káva vhodná:
- Do kávovaru
- Do moka konvičky
- Turecká káva
- Na filtr
- Na french press
Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.
Názor pražiče Honzy
,,V zimě na mě jde únava dvakrát tak rychle. A nemít tuhle kávu u sebe každý den v termohrnku, asi bych celou zimu prospal. Ať už jsem po hokejovém tréninku anebo na odpolední procházce, tahle káva mě vždy nadchne zpátky k životu.”
Pamatujete na mrazivé zimy plné koulování a bobování?
Taky vzpomínáte na pořádné zimy plné sněhu? My ano a s láskou. Jako bráchové z vesnice jsme zimy trávili stavěním sněhuáků, sáňkováním, stavěním sněhových bunkrů na zahradě, koulováním, bruslením a hraním hokeje na zamrzlém rybníku.
S mrazem a sněhovou nadílkou už to dneska není tak žhavé, ale zimní procházky mají pořád něco do sebe. V tom se časy zase tolik nemění. Pára od pusy, zkřehlé ruce a pak ten příjemný pocit, když se vrátíte domů, do tepla.
Přesně pro takové chvíle vznikla Zimní směs Sněhulák. Provoní kuchyni, dobije baterky a zahřeje, ať už se vracíte z venku, nebo je vám i uvnitř celý den zima.
Zima jako speciální čas roku: Příběh zimní kávy Sněhulák
Brzy se smráká a energie rychle ubývá. Zima představuje odpočinkový čas, kdy příroda i my sbíráme síly na další rok.
Proto jsme pro vás vytvořili Zimní směs Sněhulák. Vzít horký hrnek kávy do obou rukou, přivonět a poprvé se napít, už to vám dodá tak potřebnou energii a dobrou náladu.
81,5 až 84 bodů dle SCAA
Zimní kávu Sněhulák oceňují i odborníci: Drží vysoké cuppingové skóre v rozmezí od 81,5 až po 84 bodů dle SCAA. Obsahuje odrůdy kávovníku arabica Typica, Bourbon, Caturra, dále pak Catuai a Pacamara. Kávu farmáři sbírají ručně a zpracovávají mokrou metodou.
Jemná nasládlá chuť, 100% arabica: Káva, co zahřeje a dobije energii
V Zimní kávě Sněhulák najdete mix chutí a vůní, které se právě teď hodí:
- Sušené švestky odkazují na doby dávno minulé, kdy sušení ovoce představovalo jedinou možnost uchování sladké ovocné chuti i na zimu.
- Karamel zahřeje a pohladí jemnou sladkostí.
- Muškátový ořech to celé podtrhuje lehce kořenitou chutí a zahřeje, i když venku mrzne, až praští.
Část 100% arabiky v této kávě pražíme lehce tmavěji. Chutná o to intenzivněji třeba v espressu, ať už si ho pijete na chuť, nebo proti zimní únavě.
Respekt a péči si zaslouží každé zrnko kávy. Poznáte to na chuti i vůni
Proč pražíme kávy zvlášť? Protože různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku nebo půdní podloží farem. Při pražení zrnkům dopřáváme tu nejlepší možnou péči. Poznáte to na vůni i chuti v každém doušku na jazyku.
Vychutnejte si čerstvou kávu: I o adventu pražíme a balíme denně
Pražením péče o kávu nekončí. Ani o adventu. Po vychladnutí ji balíme do speciálních trojvrstvých obalů pro zachování plné kvality po co nejdelší dobu. Balení má k tomu i jednosměrný ventil. Čerstvě pražená káva tak může dýchat, ale z venku se k ní vzduch nedostane.
Po otevření Zimní kávy Sněhulák ideálně zabraňte přístupu vzduchu. Skladujte kávu v suchu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vánoční káva |
---|---|
Profil pražení: | Hodnota 2 |
Kyselost: | Hodnota 1 |
Obsah kofeinu: | Hodnota 3 |
Země původu: | Mexiko, Brazílie, Kolumbie, |
Cupping skóre: | 81,5 až 84 bodů |
Metoda zpracování: | Mokrá metoda a metoda Honey |
Nadmořská výška: | 1.150 až 1.950 m.n.m. |
Odrůdy kávovníku arabica: | Typica, Bourbon, Caturra, Castillo, Yellow Catucai, Yellow Bourbon a Red Bourbon |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.