Bio Espresso 80÷20 zrnková bio káva

Lahodná jemná bio káva bez jakékoli kyselosti, s chutí oříšků, nugátu a čokolády. Stvořená pro espresso.

Káva vhodná:
  • Do kávovaru
  • Do moka konvičky
  • Turecká káva
  • Na french press
Velikost balení ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Hrubost mletí ?
Dostupnost Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
20.9.2024 20.9.2024 20.9.2024 Zvolte variantu
566 Kč 1 132 Kč od 283 Kč - –12 % –16 % až –16 % 283 Kč 498 Kč 950 Kč od 283 Kč
Bio Espresso 80÷20 zrnková bio káva
Bio Espresso 80 20 zrno c
Novinka směs
- –12 % –16 % až –16 %
Doprava ZDARMA
Doprava ZDARMA
Nad 900 Kč platíme dopravu my!
Pražíme každý den
Pražíme každý den
Na čerstvosti kávy si zakládáme.
100% hodnocení na Heurece
100% hodnocení na Heurece

Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.

Expresní doručení
Expresní doručení
Objednejte do 14:00 a zítra je káva doma.

Názor pražiče Honzy

,,Tuhle bio kávu jsme vytvořili pro tradiční espresso. Káva je jemná, má sladkou chuť a je velmi příjemná na celodenní popíjení. Jestli milujete klasické espresso ze staré školy a bez kyselosti, z téhle kávy budete nadšeni.

O ekologicky pěstované kávě

Tato bio káva z farem v Kolumbii, Hondurasu, Peru a Tanzánii má sladké podtóny čokolády, nugátu a oříšků. Káva 80÷20 v sobě má i 20% podíl výběrové bio robusty. Díky tomu má je lahodně jemná, přitom ale bez jakékoli kyselosti. 

Pěstována bez použití pesticidů či herbicidů, káva těží z přírodně bohaté půdy, která jí propůjčuje plnost a charakter. Pečlivá práce místních farmářů zajišťuje, že každý krok pěstování probíhá v souladu s přírodou, což se odráží v harmonii chutí a kvalitě každého zrnka.

Výběrem této kávy podpoříte nejen kvalitní produkt, ale i udržitelné zemědělství a ekologický přístup, který respektuje místní ekosystémy.

Tato bio zrna pražíme na mírně tmavší profil. Káva se tak ideálně hodí pro celou řadu metod přípravy od klasického kávovaru přes moka konvičku až po french press. Nejlepší ale bude na espressu.

Farma

Bio káva stvořená pro espresso s certifikací 

Farmáři z Kolumbie, Hondurasu, Peru a Tanzánie, se kterými spolupracujeme, musí splňovat náročné standardy pro pěstování bio kávy. Místní družstva sdružují stovky malých pěstitelů, kteří se věnují ekologickému zemědělství a dbají na udržitelné postupy.

Tyto rodiny se pěstování kávy věnují po generace a s velkou péčí neustále zlepšují své techniky, aby zajistily zdraví půdy i pro budoucí generace.

A třebaže většina bio kávy putuje na trhy západní Evropy, jsme potěšeni, že nyní můžeme tuto prémiovou bio kávu nabídnout i vám.

Peru

81 až 85,5 bodů dle SCAA

Naše bio káva se pyšní vysokým cuppingovým skóre. Najdete tu 20% výběrové bio kávy robusta a 80% arabica: Bourbon, Catimor, Catuai, Caturra, Pache, Typica, Mundo Novo, Icatu, Obata a Parainema.

Kávová zrna sbírají farmáři vždy ručně a zpracovávají je jak mokrou metodou (v případě kávy z Kolumbie, Hondurasu a Peru), tak i suchou neboli naturální metodou (v případě kávy z Tanzánie).

Co je hodnocení SCA?

Prvotřídní káva, mistrovské pražení a tvrdá práce

Bio Espresso 80÷20 se obejde bez pesticidů díky bohaté půdě a zodpovědnému přístupu místních farmářů, kteří se zaměřují na udržitelné zemědělství.

Ideální klimatické podmínky, jako jsou vyšší nadmořské výšky, vyrovnané teploty a dostatek srážek, poskytují perfektní prostředí pro pěstování kávovníků bez potřeby chemických zásahů.

Spojení těchto přírodních podmínek a neúnavné práce farmářů, kteří se starají o kvalitu půdy a zdraví rostlin, umožňuje produkci kávy v souladu s přírodou, bez použití chemických hnojiv a pesticidů.

Jak pražíme a skladujeme bio kávu

Pražíme ji ve speciální malé pražičce po drobných dávkách. I při skladování čerstvé bio kávy splňujeme přísné podmínky certifikace Biokont. Díky tomu k vám káva dorazí přesně tak voňavá a čerstvá, jak bychom si ji sami přáli dostat.

Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá

Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Bio káva
Profil pražení: Hodnota 4
Kyselost: Hodnota 0
Obsah kofeinu: Hodnota 4
Země původu: Kolumbie, Honduras, Peru, Tanzánie
Cupping skóre: 81 až 85,5 bodů
Metoda zpracování: Suchá metoda a mokrá metoda
Nadmořská výška: 800 až 2.050 m.n.m.
Odrůdy kávovníku arabica: 80% bio arabica: Bourbon, Catimor, Catuai, Caturra, Pache, Typica, Mundo Novo, Icatu, Obata, Parainema; 20% bio robusta

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: