Brazilská mletá káva
Dáváte přednost kávě jemné chuti s minimální aciditou? Přesně taková je naše mletá brazilská káva, která je vhodná pro celou řadu příprav od moka konvičky přes turka až po filtr. Chuť brazilské kávy je natolik vyhlášená, že se jí ročně vypěstuje na 3 miliony tun. Díky tomu si Brazílie drží už přes 150 let titul největšího exportéra kávy na světě. Proč je brazilská káva tak oblíbená?
Nejprodávanější
Chuť brazilských mletých káv
První kávový strom do Brazílie dorazil v roce 1727 z Nizozemska. Od té doby se produkce značně rozrostla, dnes totiž Brazílie platí za největšího světového vývozce tohoto nápoje. Nízká nadmořská výška a rozlehlé roviny jsou totiž jako dělané pro kultivaci kávy. Kávu vypěstovanou v Brazílii poznáte podle jemné lehké chuti, méně výrazného těla a minimální kyselosti.
Její chuť ale ovlivňuje i řada dalších faktorů. Záleží i na regionu a na farmě, kde se káva pěstuje. Na výsledné chuti se podepíšou také metody zpracování i odrůdy kávovníku. Hlavní pojítko profilu brazilských káv je pak chuť oříšků a čokolády.
Do moka konvičky, na turka, do french pressu i na filtr
Mletá káva z Brazílie je díky své minimální aciditě a jemné chuti ideální adept na celou řadu příprav. Skvěle chutná z moka konvičky, připravená na filtru i jako turek. A že si kávu raději namelete po svém? Vyzkoušejte i naši zrnkovou brazilskou kávu, která chutná stejně výtečně.
Časté dotazy ohledně brazilské mleté kávy
Brazilská káva má jemnou chuť, minimální aciditu a podtóny oříšků a čokolády.
To je dáno především díky nižší nadmořské výšce, stálosti klimatických podmínek, a především pak obrovskému úsilí drobných farmářů.
V Brazílii je káva velice důležitým vývozním artiklem a jeho kultivaci je věnována velká pozornost a farmáři se těší silné podpoře ze strany státu.
To vše má za příčinu že brazilská káva je tou neprodávanější kávou na světě.
Ano, nicméně bezkofeinové kávy z Brazílie se vyznačují zatím spíše méně šetrným způsobem dekofeinizace.
My proto raději nabízíme kolumbijskou kávu bez kofeinu Natur Decaf, která uspěla v nezávislém srovnání u organizace dTest a získala díky tomu prestižní ocenění Značka kvality.
Tato bezkofeinová káva je dostupná jak jako zrnková bezkofeinová káva, tak i jako mletá bezkofeiniová káva.
Kávu pražíme v Hradci Králové každý den, pro zajištění maximální čerstvosti. Po upražení ji necháváme jeden až dva dny takzvaně vydechnout. Garantujeme, že od nás neodejde káva starší než 7 dní od upražení.