Brazil Fazenda Sertão mletá káva
Velice jemná káva s chutí oříšků, mléčné čokolády a podtóny sušených švestek.
Káva vhodná:
- Do kávovaru
- Do moka konvičky
- Turecká káva
- Na filtr
- Na french press
Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.
Názor pražiče Honzy
,,Tahle káva je můj favorit na přípravu v kávovaru. Jemná, oříškově sladká, a hlavně ji za den můžu vypít hodně velkou spoustu. Za mě jistota na espresso která se rozhodně neomrzí.”
O kávě Brazil Fazenda Sertão
Káva pochází z rodinné farmy Fazenda Sertão, kterou obhospodařuje již čtvrtá generace farmářů rodiny Pereirů. Zrnka z této farmy jsou velice jemná a nesou v sobě příjemně sladkou chuť mléčné čokolády, oříšků a podtóny sušených švestek.
Zrna pražíme na střední profil. Kávu si tak můžete vychutnat na všechny způsoby od klasického kávovaru přes moka konvičku až po filtrovanou kávu.
Káva z největšího kávového regionu Brazílie
Zrnka pochází z rodinné farmy Fazenda Sertão. Farmu s rozlohou přes 330 hektarů byste našli v největším kávovém regionu v Brazílii, Minas Gerais, v nadmořské výšce 1 100 až 1 450 m n. m. Kávu místní pěstují na svazích s podložím bohatým na minerály, které jsou pro kvalitu kávy tolik důležité. Strmé svahy navíc pomáhají udržovat kávovníky v dobré kondici během zimních měsíců. Díky všem těmto faktorům si můžete vychutnat lahodně jemnou kávu, která se vám jen tak nepřepije.
84 bodů dle SCAA
Tato jemná brazilská káva se pyšní vysokým cuppingovým skóre, konkrétně 84 body ze 100. Najdete tu vyhlášené odrůdy kávovníku arabica: Yellow Catucai, Yellow Bourbon a Red Bourbon, které prošly metodou zpracování honey.
Více než stoletá rodinná tradice
Historie farmy Fazenda Sertão je spjatá s rodinou Pereirů již přes 100 let. José Isidro Pereira se narodil do farmářské rodiny v městečku Carmo de Minas. Tehdy mladý muž se po studiích vrátil na rodinnou farmu, kterou čerstvě zdědil. Třebaže byl vystudovaný zubař, rozhodl se pokračovat v tradici svých předků. Dnes tu hospodaří jeho žena Nazareth se svými dětmi a vnoučaty.
Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží
Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči. Díky tomu k vám káva dorazí přesně taková, jakou bychom si ji sami přáli dostat.
Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá
Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Brazilská mletá káva |
---|---|
Profil pražení: | Hodnota 2 |
Kyselost: | Hodnota 1 |
Obsah kofeinu: | Hodnota 3 |
Země původu: | Brazílie, |
Cupping skóre: | 84 bodů |
Metoda zpracování: | Metoda honey |
Nadmořská výška: | 1 150 až 1 450 m n. m. |
Odrůdy kávovníku arabica: | Yellow Catucai, Yellow Bourbon a Red Bourbon |
Brazilská káva Fazenda Sertão je moje nejoblíbenější ze všech co jsem doposud vyzkoušela. Je to jemná 100 % arabica káva. Super, doporučuji
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.