Brazilská zrnková káva
Milujete kávu jemné chuti s minimální aciditou? V tom případě je pro vás zrnková brazilská káva jako dělaná. A nejste v tom sami, je tak oblíbená, že se jí ročně v Brazílii vypěstuje na 3 miliony tun, což z Brazílie dělá největšího exportéra kávy na světě. Proč je brazilská káva tak oblíbená?
Nejprodávanější
Chuť brazilských zrnkových káv
Káva se v Brazílii pěstuje už od roku 1727. A vzhledem k tomu, že dnes platí za největšího světového vývozce tohoto nápoje, nevypadá to, že by tu pěstování mělo přestat. Není také důvod, díky nízké nadmořské výšce a rozlehlým rovinám jsou v Brazílii ideální podmínky pro kultivaci kávy. Kávu ze zdejších plantáží poznáte díky jemné lehké chuti, méně výraznému tělu a naprosto minimální kyselosti.
Chuť kávy však ovlivňuje řada dalších faktorů, liší se nejen podle regionu, ale také podle farmy, kde se pěstuje, metody zpracování i odrůdy kávovníku. Obecně ale v chuťovém profilu brazilských káv ucítíte nejčastěji chuť oříšků a čokolády.
Do kávovaru, do moka konvičky i na filtr
Zrnková káva z Brazílie je díky své minimální aciditě a jemné chuti vhodná pro celou řadu příprav. Skvěle chutná z kávovaru, z moka konvičky i připravená na filtru. A že nechcete ztrácet čas mletím? Vyzkoušejte i naši mletou brazilskou kávu, která chutná stejně výtečně.
Časté dotazy ohledně brazilské zrnkové kávy
Brazilská káva má jemnou chuť, minimální aciditu a podtóny oříšků a čokolády.
To je dáno především díky nižší nadmořské výšce, stálosti klimatických podmínek, a především pak obrovskému úsilí drobných farmářů.
V Brazílii je káva velice důležitým vývozním artiklem a jeho kultivaci je věnována velká pozornost a farmáři se těší silné podpoře ze strany státu.
To vše má za příčinu že brazilská káva je tou neprodávanější kávou na světě.
Ano, nicméně bezkofeinové kávy z Brazílie se vyznačují zatím spíše méně šetrným způsobem dekofeinizace.
My proto raději nabízíme kolumbijskou kávu bez kofeinu Natur Decaf, která uspěla v nezávislém srovnání u organizace dTest a získala díky tomu prestižní ocenění Značka kvality.
Tato bezkofeinová káva je dostupná jak jako zrnková bezkofeinová káva, tak i jako mletá bezkofeiniová káva.
Kávu pražíme v Hradci Králové každý den, pro zajištění maximální čerstvosti. Po upražení ji necháváme jeden až dva dny takzvaně vydechnout. Garantujeme, že od nás neodejde káva starší než 7 dní od upražení.