K objednávce nad 1 600 Kč od nás dostanete jako dárek lahodnou Skořicovou Horkou Čokoládu ☕
Espresso směs 70÷30 zrnková káva
Jemná nekyselá směs kávy na dokonale vyvážené espresso. Se 70 % výběrové arabiky a 30 % prémiové robusty. S podtóny čokolády, oříšků a muškátu. Více informací
Káva vhodná:
- Do kávovaru
- Do moka konvičky
- Turecká káva
- Na filtr
- Na french press



Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.

Názor pražiče Honzy
,,Tuhle kávu jsme vytvořili pro klasické espresso italského typu. Má jemnou chuť, nulovou kyselost a příjemné tóny oříšků a čokolády. S klidným srdcem ji doporučuju všem milovníkům espressa ze staré školy.”
Nekyselá, lahodná, jemná. Taková je espresso směs 70÷30
Chutná vám tradiční italské espresso a chcete si ho dopřát z prvotřídní zrnkové kávy? Zkuste čerstvě praženou směs 70÷30. Během pár týdnů se vyšvihla mezi naše kávové bestsellery. Chválí ji milovníci výběrové arabiky i lehce zemité robusty.
Výběrová arabica z Brazílie dodává kávě jemnost. Zrnka z Kolumbie zase bohatou a plnou chuť. Mexická káva celou směs propojuje a dodává jí šmrnc.
Sehnat robustu v prémiové kvalitě je trochu oříšek. Tady se to podařilo díky vietnamské kávě z proslulé oblasti Dien Bien.

Čerstvá kávová zrna z kolumbijských And, Brazílie, Mexika i Vietnamu
Ještě zelená kávová zrna dovážíme do Čech od farmářů z různých koutů kávového světa. Pěstují je tak, aby dané odrůdy nejlépe vynikly, v nadmořských výškách od 600 m n. m. až po 2 000 m n. m. v horách v Kolumbii.
Vietnamská káva z proslulé oblasti Dien Bien propojuje bohatou a silnou chuť zrnek z Kolumbie s jemnější lahodnou kávou z Brazílie a Mexika.
Espresso směs 70÷30 nabízí díky jedinečným vlastnostem jednotlivých káv jemnou, dokonale vyváženou chuť s nulovou kyselostí.

Milujete dokonale vyvážené espresso bez kyselosti? My taky
V každé pražírně usilují o to vyladit co nejlepší kávu na espresso. Tak akorát silnou, přitom jemnou a lahodnou. V té naší najdete 70 % zrnek lahodné arabiky z vyhlášených kávových oblastí a 30 % prémiové robusty. Oproti arabice obsahuje cca 2× tolik kofeinu, což oceníte jako rychlou vzpruhu po ránu i při odpolední únavě.

V chuťovém profilu poznáte čokoládu, oříšky i muškát
Pravé espresso nejlépe připravíte z kávy pražené na mírně tmavší profil. Přesně tak ji od nás dostanete.
Hodí se na přípravu v kávovaru, moka konvičce i french pressu. Nejlépe ale vynikne při přípravě tradičního espressa.

Hodnocení kávy: 81 až 84 bodů dle SCAA
Čerstvě pražená kávová směs obsahuje ze 70 % lahodnou arabiku doplněnou o 30 % prémiové robusty. Ochutnáte nejznámější odrůdy arabiky jako: Typica, Bourbon, Caturra, Yellow Catucai, Yellow Bourbon nebo Red Bourbon.
V každé z kávových oblastí volí farmáři jinou metodu zpracování kávy, která je pro daný druh nejlepší. V případě kolumbijské a mexické kávy jde o metodu washed, u brazilské kávy pak o metodu honey, která dá vyniknout její sladkosti. Ve Vietnamu volí zpracování zvané wet polished.
Bodové hodnocení káv v této espresso směsi se pohybuje na škále 81 až 84 bodů na světové stupnici SCAA.

Velmi bohatá a přitom vyvážená chuť
U všech našich směsí z Café Montaña pražíme každý druh kávy zvlášť. Zrnka smícháme až po dokonalém upražení a vychladnutí. Jedině tak rozvineme maximum z potenciálu čerstvé zrnkové kávy. Oceníte její vyváženou a zároveň bohatou chuť.

Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží
Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči. Díky tomu k vám káva dorazí přesně taková, jakou bychom si ji sami přáli dostat.

Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá
Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.

Nejčastěji se nás ptáte
Dali jsme pro vás dohromady seznam nejčastější dotazů, na které se naši zákazníci pří výběru nejvíce ptají.
Pražíme každý den. Kávu odesíláme vždy maximálně čerstvou, nejdéle týden od upražení. Tehdy má nejlepší chuť i vůni. Trvanlivost činí 1 rok.
Pokud stihnete objednat v pracovní den do 14 hodin, káva by u vás měla být už zítra, nejpozději následující den.
Po otevření zamezte přístupu vzduchu, skladujte v pokojové teplotě a mimo dosah slunečních paprsků.
Ano, stačí zakliknout možnost „Chci kávu namlít“ anebo vybírat přímo z mletých káv.
Profil pražení: | |
---|---|
Kyselost: | |
Obsah kofeinu: | |
Země původu: | |
Cupping skóre: | 81 až 84 bodů |
Metoda zpracování: | Mokrá metoda a metoda Honey |
Nadmořská výška: | 600 až 2.000 m n. m. |
Odrůdy kávovníku: | 70% Arabica: Typica, Bourbon, Caturra, Castillo, Yellow Catucai, Yellow Bourbon a Red Bourbon; 30% Robusta |
Způsoby přípravy
Vhodná na jakoukoli přípravu: na espresso z kávovaru, do moka konvičky, i pro filtrovanou kávu či french press
kávovar
frenchpress
moka konvička
filtr
Pokud si nejste v přípravě kávy úplně jistí, připravili jsme pro vás návody
Příprava kávy v moka konvičce Příprava kávy ve french pressu Příprava cold brewDbáme na přírodu, kvalitu i fér přístup



Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.