Espresso směs 70÷30 zrnková káva

Lahodná jemná káva bez jakékoli kyselosti, ideální na espresso. S chutí oříšků, čokolády a muškátového ořechu. 

Káva vhodná:
  • Do kávovaru
  • Do moka konvičky
  • Turecká káva
  • Na filtr
  • Na french press
Velikost balení ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Hrubost mletí ?
Dostupnost Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
23.1.2025 23.1.2025 23.1.2025 Zvolte variantu
446 Kč 892 Kč od 223 Kč - –14 % –19 % až –19 % 223 Kč 380 Kč 714 Kč od 223 Kč
Espresso směs 70÷30 zrnková káva
Espresso směs 70 30 c
směs
- –14 % –19 % až –19 %
Doprava ZDARMA
Doprava ZDARMA
Nad 900 Kč platíme dopravu my!
Pražíme každý den
Pražíme každý den
Na čerstvosti kávy si zakládáme.
100% hodnocení na Heurece
100% hodnocení na Heurece

Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.

Expresní doručení
Expresní doručení
Objednejte do 14:00 a zítra je káva doma.

Názor pražiče Honzy

,,Tuhle kávu jsme vytvořili pro klasické espresso italského typu. Má jemnou chuť, nulovou kyselost a příjemné tóny oříšků a čokolády. S klidným srdcem ji doporučuju všem milovníkům espressa ze staré školy.”

O espresso směsi 70÷30

V této směsi najdete kávová zrna z farem v Kolumbii, Brazílii, Mexiku a Vietnamu. Káva má oproti naší nejsilnější kávě Fuerte Espresso menší poměr robusty vůči arabice (robusta zde má 30% podíl) a je díky tomu lahodně jemná, přitom ale stále bez jakékoli kyselosti.

Zrna pražíme na mírně tmavší profil. Káva se tak ideálně hodí pro celou řadu metod přípravy od klasického kávovaru přes moka konvičku až po french press. Nejlepší ale bude na espressu.

Káva z kolumbijských And, Brazílie, Mexika a Vietnamu

Zrna v espresso směsi 70÷30 pochází od farmářů z Kolumbie, Brazílie, Mexika a z proslulé kávové oblasti Dien Bien ve Vietnamu.

Zrna pro tuto směs místní pěstují v nadmořských výškách od 600 m n. m., v případě vietnamských farem až po nadmořské výšky okolo 2 000 m n. m. v horských oblastech Kolumbie.

Espresso směs 70÷30 má díky kvalitě zrn z těchto regionů jemnou, dokonale vyváženou chuť a přitom nulovou kyselost.

81 až 84 bodů dle SCAA

Zrnka v této směsi jsou ze 70 % arabica a ze 30 % robusta. Najdete tu odrůdy arabiky Typica, Bourbon, Caturra, Yellow Catucai, Yellow Bourbon a Red Bourbon.

Metody zpracování jsou washed v případě kolumbijské kávy a mexické kávy, metoda honey v případě brazilské kávy, a wet polished v případě kávy z Vietnamu. Bodové ohodnocení káv v této směsi se pohybuje od 81 až po 84 bodů na stupnici SCAA.

Co je hodnocení SCA?

Velmi bohatá a přitom vyvážená chuť

U všech našich směsí z Café Montaña pražíme každý druh kávy zvlášť. Zrnka smícháme až po dokonalém upražení a vychladnutí. Jedině tak rozvineme maximum z potenciálu čerstvé zrnkové kávy. Oceníte její vyváženou a zároveň bohatou chuť.

Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží

Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči. Díky tomu k vám káva dorazí přesně taková, jakou bychom si ji sami přáli dostat.

Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá

Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Espresso směsi
Profil pražení: Hodnota 4
Kyselost: Hodnota 0
Obsah kofeinu: Hodnota 4
Země původu: Mexiko, Brazílie, Kolumbie, Vietnam
Cupping skóre: 81 až 84 bodů
Metoda zpracování: Mokrá metoda a metoda Honey
Nadmořská výška: 600 až 2.000 m n. m.
Odrůdy kávovníku: 70% Arabica: Typica, Bourbon, Caturra, Castillo, Yellow Catucai, Yellow Bourbon a Red Bourbon; 30% Robusta
5
76x
4
4x
3
2x
2
0x
1
2x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 20.1.2025
+ Káva je chuťově příjemná, žádná kyselost.

5
Avatar autora | 20.1.2025
Super
5
Avatar autora | 17.1.2025
+ nulová kyselost, čerstvost

5
Avatar autora | 15.1.2025
Káva je výborná, bez kyselosti. Po objevení tohoto e-shopu už kávu jinde neobjednávám.
5
Avatar autora | 13.1.2025
+ Skvělá chuť
+ Výborné balení - po otevření lze snadno vzduchotěsně uzavřít

Mám rád hořkou kávu bez kyselosti a to tahle splňuje na 100%. Použití: pákový kávovar, espresso (žádný cukr ani mléko). Na zrnech je vidět, že nejsou přepálená, kluci prostě umí pražit. Chuť je plná, vyvážená, melu ji najemno a tím pádem je i silnější, prostě super. Jsme s manželkou velmi spokojeni a těšíme se na ochutnání dalších 2 druhů, které jsme také objednali.
5
Avatar autora | 13.1.2025
Chutná káva
5
MJ Avatar autora | 6.1.2025
Tak. Stal se ze mě kávový závislák díky vaší úžasné kávě zvyšuji denní porce kávy ze 2 na 3. Myslím, že to poleze ještě výš.. Jedině bez mléka! A bez cukru.
5
Avatar autora | 30.12.2024
+ Nejlepší espresso bimbá

5
Avatar autora | 26.12.2024
Výborná káva, hořká bez kyselosti.
5
Avatar autora | 26.12.2024
Lahodná kávička
5
Avatar autora | 25.12.2024
Káva dobrá
5
Avatar autora | 23.12.2024
Výborná káva se skvělou extrakcí, vůní, pěnou a chutí.
5
Avatar autora | 23.12.2024
vše inzerované je ok
5
Avatar autora | 17.12.2024
Z mého hlediska dobrá káva. Doporučuju.
5
Avatar autora | 14.12.2024
Vynikající.
5
Avatar autora | 9.12.2024
Moc dobrá bez kyselosti :)
5
Avatar autora | 9.12.2024
+ Kvalitní káva, na chuť karamelu se teprve těšíme

4
Avatar autora | 9.12.2024
+ Kvalitní káva
- Čokoládová a ořechová chuť není nijak výrazná

5
Avatar autora | 8.12.2024
Nemohu, bohužel, ohodnotit produkt pro ostatní spotřebitele, protože jsem po covidu částečně ztratila čich. Důsledkem toho je i změna chuti. Mně osobně káva chutná.
5
Avatar autora | 7.12.2024
Káva je výborná

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola