Natur Decaf bezkofeinová mletá káva
Výrazně sladká chuť, podtóny medu, cukrové třiny a pomeranče.
Káva vhodná:
- Do kávovaru
- Do moka konvičky
- Turecká káva
- Na filtr
- Na french press
Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.
Názor pražiče Honzy
,,Natur Decaf patří mezi naše nejoblíbenější kávy vůbec. Sladká, šťavnatá a chutná skvěle pro všechny přípravy. Kofeinu je zbavená přírodní cestou a dám ruku do pražičky, že ani nepoznáte že je to bezkofein.”
O bezkofeinové kávě Natur Decaf
Tato bezkofeinová káva pochází z farem rozprostírajících se po svazích Kolumbijského masivu a zaujme výraznou sladkou chutí, šťavnatým tělem a podtóny cukrové třtiny, pomeranče a medu. K odstranění kofeinu se používá ta nejšetrnější metoda dekofeinizace využívající pouze studniční vodu a přírodní rozpouštědlo z cukrové třtiny.
Zrna pražíme na střední profil. Bezkofeinovou kávu si tak vychutnáte na všechny způsoby. Chutná skvěle jak připravená v kávovaru, tak v moka konvičce či na filtru.
Káva z hornatého kolumbijského regionu Tolima
Káva Natur Decaf pochází od skupiny farmářů v hornatém regionu Tolima, který je jedním z hlavních zdrojů výběrové kolumbijské kávy pro gurmány po celém světě. Zrnka se pěstují v nadmořské výšce v rozmezí 1 800 až 2 100 m n. m. na svazích pohoří Kolumbijského masivu. Díky strmým svahům, podloží bohatému na minerály, stálé teplotě a vysoké vlhkosti vzduchu zde má káva perfektní podmínky pro růst a sklízet se může dvakrát do roka.
84,5 bodů dle SCAA
Naše bezkofeinová káva se pyšní vysokým cuppingovým skóre. Najdete tu vyhlášené odrůdy kávovníku arabica: Castillo, Caturra a Bourbon. Kávová zrna sbírají místní vždy ručně a zpracovávají mokrou metodou.
Maximálně šetrný způsob dekofeinizace
K odstranění kofeinu dochází ještě v zemi původu kávy, tedy v době kdy je kávové zrno zelené, nepražené. A to jen za použití studniční vody a rozpouštědla z cukrové třtiny. Zelená zrna se zvlhčí pomocí páry, aby změkla. Následně se ponoří do horké vodní lázně o teplotě 85 °C, do které se vpouští přírodní rozpouštědlo z cukrové třtiny, které kofein postupně uvolní. Lázeň trvá 11 hodin, během níž se voda několikrát recykluje, dokud v zrnu nezůstane jen minimální množství kofeinu. Teď už jen zbývá zrna v páře očistit od zbytků rozpouštědla a vysušit na požadovanou vlhkost 11,5 %.
Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží
Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči. Díky tomu k vám káva dorazí přesně taková, jakou bychom si ji sami přáli dostat.
Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá
Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mletá káva bez kofeinu |
---|---|
Profil pražení: | Hodnota 3 |
Kyselost: | Hodnota 2 |
Obsah kofeinu: | Hodnota 0 |
Země původu: | Kolumbie, |
Cupping skóre: | 84,5 bodů |
Metoda zpracování: | Mokrá metoda; přírodní dekofeinizace |
Nadmořská výška: | 1.800 až 2.100 m.n.m. |
Odrůdy kávovníku arabica: | Castillo, Caturra a Bourbon |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.