Colombia San Agustín mletá káva
Jemná káva s plným krémovým tělem a podtóny karamelu a ořechů.
Káva vhodná:
- Do kávovaru
- Do moka konvičky
- Turecká káva
- Na filtr
- Na french press
Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.
Názor pražiče Honzy
,,Kdybych měl doporučit jednu kávu z Kolumbie, byla by to tahle. Káva je totiž příjemně ovocná ale přitom má jen lehoučkou kyselinku. A chutná skvěle na všechny způsoby přípravy, za mě pak nejvíc na filtru.”
Káva oceněná až v Anglii
Káva Colombia San Agustín v roce 2023 získala prestižní ocenění Great Taste v Anglii. Čím si tato káva získala nezávislou porotu? Hodnotící komisař ji popsal těmito slovy:
"Středně pražená káva s jemně vyváženým profilem. Karamelové tóny jsou bohatší, než byste očekávali, připomínají karamelizovaný cukr či jablko v toffee polevě. V chuti se objevují také ovocné akcenty a hořká čokoláda. Celkově je káva harmonická a skvěle se hodí jako espresso bez mléka."
O kávě Colombia San Agustín
Káva z vyhlášené pěstitelské oblasti v okolí městečka San Agustín v úpatí mohutných Kordiller v Kolumbii zaujme jemným krémovým tělem. Ucítíte v ní sladkou chuť karamelu a oříšků.
Zrna pražíme na střední profil. Kávu si tak vychutnáte na všechny způsoby. Bude chutnat skvěle jak připravená v kávovaru, tak v moka konvičce, french pressu či na filtru.
Káva z nejvyhlášenějších kávových oblastí Kolumbie
Zrnka pochází od skupiny farmářů v okolí městečka San Agustín a Isnos na severozápadě regionu Huila, jedné z nejvyhlášenějších kávových oblastí Kolumbie, kde se nadmořská výška pěstování pohybuje v rozmezí od 1 700 do 1 950 m n. m.
Farmy se rozkládají po svazích mohutných kolumbijských Kordiller, kde mají díky stálému klimatu ty nejvhodnější podmínky pěstování. Pěstováním kávy se zde živí na 70 000 lidí. Káva z tohoto regionu je specifická sladkými podtóny, příjemně nízkou aciditou a intenzivní vůní.
83,5 bodů dle SCAA
Tato jemná káva se pyšní vysokým cuppingovým skóre, konkrétně 83,5 body ze 100. Kávová zrna sbírají místní farmáři dvakrát ročně, a to vždy ručně. Najdete tu vyhlášené odrůdy kávovníku arabica: Castillo, Caturra a Bourbon, které byly zpracované mokrou metodou.
Káva jako vášeň a rodinný podnik
Jedním z farmářů, z jehož farmy La Hacienda tato káva pochází, je Segundo Omar Curan. Kultivaci kávovníků se spolu se svou rodinou věnuje celý svůj život. Jeho farma se rozkládá na 6 hektarech na rozhraní centrálních a východních horských hřebenů Kordiller. Zrnka zpracovávají mokrou cestou a následně suší na slunci na své farmě.
Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží
Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči. Díky tomu k vám káva dorazí přesně taková, jakou bychom si ji sami přáli dostat.
Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá
Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kolumbijská mletá káva |
---|---|
Profil pražení: | Hodnota 4 |
Kyselost: | Hodnota 2 |
Obsah kofeinu: | Hodnota 3 |
Země původu: | Kolumbie |
Cupping skóre: | 83,5 bodů |
Metoda zpracování: | Mokrá metoda |
Nadmořská výška: | 1 700 až 1 950 m n. m. |
Odrůdy kávovníku arabica: | Castillo, Caturra a Bourbon |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.