Colombia Asotbilbao mletá káva
Káva se sladkým ovocným tělem a podtóny cukrové třtiny a pomeranče.
Káva vhodná:
- Do kávovaru
- Do moka konvičky
- Turecká káva
- Na filtr
- Na french press
Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.
Názor pražiče Honzy
,,Z ovocnějších káv které máme v nabídce je tahle mezi zákazníky rozhodně nejoblíbenější. Chuťově bohatá, šťavnatá a sladká. Jestli máte rádi kávy plné ovocných chutí, tuhle určitě doporučuju.”
O kávě Colombia Asotbilbao
Káva od sdružení drobných farmářů z vesničky Bilbao v úrodných svazích Kolumbijského masivu zaujme sladkým ovocným tělem, ve kterém ucítíte podtóny cukrové třtiny a pomeranče.
Zrna pražíme na střední profil. Kávu si tak můžete vychutnat při přípravě jakoukoli metodou od klasického kávovaru přes moka konvičku až po filtrovanou kávu a french press.
Káva z horského regionu Tolima v Kolumbii
Zrnka pochází z asociace farmářů AsotBilbao z okolí vesničky Bilbao v horském regionu Tolima v Kolumbii, posledních letech jedním z hlavních kávových regionů výběrové kolumbijské kávy. Káva se zde pěstuje na úrodných svazích Kolumbijského masivu v nadmořské výšce od 1 800 do 2 100 m n. m., kde jsou ideální podmínky pro pěstování: bohaté minerální podloží, vysoký úhrn srážek a stálá teplota v průběhu roku.
84,5 bodů dle SCAA
Tato kolumbijská káva se pyšní vysokým cuppingovým skóre, konkrétně 84,5 body ze 100. Najdete tu vyhlášené odrůdy kávovníku arabica: Castillo, Caturra a Bourbon, které farmáři sbírají ručně a zpracovávají je mokrou metodou.
Zdokonalování kávy díky sdružení AsotBilbao
Sdružení AsotBilbao investuje do své budoucnosti skrze zdokonalování kvality. Cíl je jednoduchý: zlepšit produkci aplikováním těch nejlepších zemědělských postupů a zároveň pečovat o zdejší přírodu ekologickým přístupem pěstování. Výsledek můžete ochutnat sami.
Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží
Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči. Díky tomu k vám káva dorazí přesně taková, jakou bychom si ji sami přáli dostat.
Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá
Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kolumbijská mletá káva |
---|---|
Profil pražení: | Hodnota 3 |
Kyselost: | Hodnota 3 |
Obsah kofeinu: | Hodnota 3 |
Země původu: | Kolumbie, |
Cupping skóre: | 84,5 bodů |
Metoda zpracování: | Mokrá metoda |
Nadmořská výška: | 1 800 až 2 100 m n. m. |
Odrůdy kávovníku arabica: | Castillo, Caturra a Bourbon |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.