Fuerte Espresso mletá káva
Silná vyvážená káva s lehce sladkou chutí, nulovou kyselostí a podtóny karamelu a lískových oříšků.
Káva vhodná:
- Do kávovaru
- Do moka konvičky
- Turecká káva
- Na filtr
- Na french press
Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.
Názor pražiče Honzy
,,Káva pro milovníky tradičního italského espressa. Káva je silná, lehce sladká a s nulovou kyselostí. Úžasně kombinuje hořkost robusty a sladkost arabiky. A na přípravu espressa je prostě super.”
O kávě Fuerte Espresso
V této směsi výběrových kávových zrn z rodinných farem ve Vietnamu, v Kolumbii, a Brazílii najdete vyvážený poměr arabiky (50 %) a robusty (50 %). Tato káva nemá v chuti naprosto žádnou kyselost a přitom dosahuje dokonale vyvážené a sladké chuti s podtóny karamelu a lískových oříšků.
Zrna pražíme na mírně tmavší profil. Káva se tak ideálně hodí pro celou řadu metod přípravy od klasického kávovaru přes moka konvičku až po french press.
Káva z kolumbijských And, Vietnamu a Brazílie
Zrna v espresso směsi Fuerte Espresso pochází z farem proslulé kávové oblasti Dien Bien ve Vietnamu, z farem v úpatí kolumbijských And v regionu Huila, a rozsáhlých farem v regionu Minas Gerais v Brazílii.
Zrna pro tuto směs místní pěstují v nadmořských výškách od 600 m n. m., v případě vietnamských farem až po nadmořské výšky okolo 2 000 m n. m. v horských oblastech Kolumbie. Tato kávová směs má díky výjimečným chuťovým vlastnostem použitých káv vyváženou, příjemně sladkou chuť, a především je zbavena jakékoli kyselosti.
81 až 84 bodů dle SCAA
Zrnka v této směsi jsou z 50 % robusta a z 50 % arabica. Najdete tu odrůdy arabiky Castillo, Caturra, Bourbon, Yellow Bourbon, Red Bourbon a Yellow Catuai.
Metody zpracování jsou washed v případě kolumbijské kávy, honey v případě brazilské kávy, a wet polished v případě kávy z Vietnamu. Bodové ohodnocení káv v této směsi se pohybuje od 81 až po 84 bodů na stupnici SCAA.
Velmi bohatá a přitom vyvážená chuť
U všech našich směsí z Café Montaña pražíme každý druh kávy zvlášť. Zrnka smícháme až po dokonalém upražení a vychladnutí. Jedině tak rozvineme maximum z potenciálu čerstvé zrnkové kávy. Oceníte její vyváženou a zároveň bohatou chuť.
Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží
Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči. Díky tomu k vám káva dorazí přesně taková, jakou bychom si ji sami přáli dostat.
Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá
Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mletá káva |
---|---|
Profil pražení: | Hodnota 4 |
Kyselost: | Hodnota 0 |
Obsah kofeinu: | Hodnota 5 |
Země původu: | Brazílie, Kolumbie, Vietnam, |
Cupping skóre: | 81 až 84 bodů |
Metoda zpracování: | Mokrá metoda a metoda Honey |
Nadmořská výška: | 600 až 2.000 m.n.m. |
Odrůdy kávovníku: | 50% Arabica: Castillo, Caturra, Bourbon, Yellow Bourbon, Red Bourbon a Yellow Catuaci; 50% Robusta |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.