Názor pražiče Honzy
,,Tahle čokoláda je taková krásně lahodná vzpomínka na léto a čerstvě utržené maliny. Je tak akorát sladká a vůbec není hořká. A třebaže je to bílá čokoláda, maliny ji přírodním způsobem zabarvily do růžova.”
Lahodná čokoláda z první české čokoládovny oceněné na Academy of Chocolate v Londýně
Čokoládovna Jordi's Chocolate otevřela v roce 2012 první Bean to Bar výrobnu čokolády v České republice. Z počáteční produkce několika desítek tabulek denně se postupně dostali až k 100 000 vyrobeným čokoládám ročně.
I když objem ručně vyrobených čokolád dál roste, v Jordi's slibují, že z kvality nikdy nesleví. A to máme společné.
O spolupráci pražírny Café Montaña a Jordi's Chocolate z Hradce Králové
Naše rodinná pražírna a řemeslná čokoládovna nemají společné jen sídlo v Hradci. Sdílíme hlavně hodnoty, jako je láska k řemeslu, pečlivý výběr surovin a chuť pracovat s nimi tak, jak si zaslouží. S respektem. Šetrně. Každý den znovu a znovu. ať je výsledná káva a čokoláda čerstvá. Poznáte to na chuti a věříme, že i na zdraví. Naše výrobky neobsahují nic zbytečného navíc.
Pečlivě vybrané kakaové boby a poctivá ruční práce
Základem kvalitní řemeslné čokolády jsou kakaové boby. V Jordi's Chocolate pracují s kakaem z malých farem ze Střední a Jižní Ameriky, Madagaskaru a Filipín. Už tam začíná jedna z nejdůležitějších fází výroby čokolády: zpracování zrnek fermentací.
Řemeslnou čokoládu, jako je tato, koupíte jen od výrobců nebo specializovaných prodejců. Když jí propadnete, jde o lásku na roky.
Příběh malinové čokolády Jordi's Chocolate
Kvalitní řemeslná čokoláda obsahuje jen kakao a trochu cukru, v tomto případě třtinového. V mléčné a bílé čokoládě čekejte ještě sušené mléko. Nic jiného.
V malinové čokoládě navíc najdete šetrně mrazem sušené maliny z rodinné farmy Čepelů z Rychnova nad Kněžnou. Ovoce tu pěstují už přes 400 let, vědí, jak na to a na výsledku je to znát. Až si vložíte čokoládu do pusy, dáte nám zapravdu. Chutná jako domácí.
Párování čokolády s kávou
Dáváte si ke kávě rádi něco sladkého? Kvalitní čokoláda bude vždycky dobrý nápad. Ke kávě stačí přikousnout jednu dvě kostičky. Neohrozí tak vaši štíhlou linii. Udělejte si na ochutnávku čas. Čokoládu mějte při pokojové teplotě, nechte ji příjemně křupnout a zapijte čerstvou kávou. Je na vás, jaký chuťový profil a způsob přípravy zvolíte. Nejde udělat chybu.
Přejeme příjemné poznávání chutí z čokoládového a kávového světa. Tahle cesta je nekonečná a stojí za to.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.