Eño Ñuño mletá káva
Jemná káva s plným tělem, sladkou chutí a podtóny mléčné čokolády a oříšků.
Káva vhodná:
- Do kávovaru
- Do moka konvičky
- Turecká káva
- Na filtr
- Na french press
Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.
Názor pražiče Honzy
,,Eño byla naše první směs a strávili jsme nad ní taky nejvíc času. Výsledek je, že je prostě super. V chuti je mírně ovocná, ale o to je zajímavější. Já tuhle kávu piju jak na filtru tak na espresso, a vždycky mi vykouzlí úsměv.”
Káva oceněná až v Anglii
Káva Eño Ñuño získala v Anglii prestižní ocenění Great Taste 2024. Čím si tato káva získala nezávislou porotu? Hodnotící komisař ji popsal těmito slovy:
"Působivá, pravidelně velká zrna s jemným pražením a mramorovaným vzhledem. Čokoládové tóny se krásně promítají i do samotného nápoje. Úroveň acidity je v dokonalé harmonii s čokoládovými prvky, což z této kávy činí lahodný zážitek, který potěší každého."
Nám v pražírně nezbývá než dát britskému komisaři za pravdu.
O kávě Eño Ñuño
Dokonale sladěná čerstvá zrnková káva z vyhlášených kávových oblastí Kolumbie, Brazílie a Keni. Má vyvážené plné tělo. Poznáte v ní sladké tóny mléčné čokolády a oříšků.
Zrna pražíme na střední profil. Kávu si tak můžete vychutnat na všechny způsoby. Bude chutnat skvěle jak připravená v kávovaru, tak v moka konvičce či na filtru.
Káva z Kolumbijských And, Mount Kenya a Minas Gerais v Brazílii
Kávová zrna pocházejí z nadmořských výšek od 1 100 do 2 000 m. n. m. Zrnka z níže položených oblastí pocházejí z Brazílie, z výše položených oblastí z Kolumbie a Keni. Právě čerstvá kávová zrna z vyšších nadmořských výšek dodávají kávě Eño Ñuño perfektní bohatou chuť. Vděčí za ni hlavně minerálnímu podloží strmých svahů u farem, odkud pocházejí. Káva z Brazílie celou směs perfektně vyvažuje a doplňuje svou příznačnou jemností a oříškovou chutí.
83,5 až 86 bodů dle SCAA
Všechny kávy v této směsi se pyšní vysokým cuppingovým skóre. Kávová zrna sbírají místní vždy ručně. Najdete tu vyhlášené odrůdy kávovníku arabica: Castillo, Caturra, Bourbon, Yellow Catucai, Yellow Bourbon, Red Bourbon, SL 28 a Batian. Kolumbijská káva a káva z Keni prošly zpracováním mokrou metodou, káva z Brazílie potom metodou honey.
Velmi bohatá a přitom vyvážená chuť
U všech našich směsí z Café Montaña pražíme každý druh kávy zvlášť. Zrnka smícháme až po dokonalém upražení a vychladnutí. Jedině tak rozvineme maximum z potenciálu čerstvé zrnkové kávy. Oceníte její vyváženou a zároveň bohatou chuť.
Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží
Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči. Díky tomu k vám káva dorazí přesně taková, jakou bychom si ji sami přáli dostat.
Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá
Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mletá káva |
---|---|
Profil pražení: | Hodnota 3 |
Kyselost: | Hodnota 2 |
Obsah kofeinu: | Hodnota 3 |
Země původu: | Kolumbie, Brazílie, Keňa |
Cupping skóre: | 83,5 až 86 bodů |
Metoda zpracování: | Mokrá metoda a metoda Honey |
Nadmořská výška: | 1 100 až 2 000 m n. m. |
Odrůdy kávovníku arabica: | Castillo, Caturra, Bourbon, Yellow Catucai, Yellow Bourbon, Red Bourbon, SL 28 a Batian |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.