Kenya Karibuni mletá káva
Vyvážená káva s bohatě ovocným tělem, lehkou aciditou a podtóny sladké chuti rybízu.
Káva vhodná:
- Do kávovaru
- Do moka konvičky
- Turecká káva
- Na filtr
- Na french press
Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.
Názor pražiče Honzy
,,Osobně nejradši připravuju kávu na filtru a s čistým svědomím říkám že Keňa je můj naprostý filtrový favorit. Má bohatou ovocnou chuť, je sladká sladká a šťavnatá. Tuhle kávu určitě zkuste.”
O kávě Kenya Karibuni
Káva Kenya Karibuni pochází z drobných farem rozprostírajících se po úrodných svazích hory Mount Kenya v Keni. Zrnka mají bohaté, ale vyvážené, ovocné tělo, příjemnou lehkou aciditu, a ucítíte v nich výrazně sladkou chuť rybízu.
Zrna pražíme na střední profil. Kávu si tak můžete vychutnat při přípravě jakoukoli metodou od klasického kávovaru přes moka konvičku až po filtrovanou kávu a french press.
Káva ze svahů masivu Mount Kenya
Zrnka této keňské kávy pochází z drobných farem v regionech Nyeri a Tharaka, kde se káva pěstuje po svazích masivu Mount Kenya. Plody z těchto oblastí mají díky vulkanické půdě skvělé podmínky pro růst. Pěstování zrn kávovníku dnes v Keni zaměstnává více než 250 000 lidí. Výběrová káva z této země se díky obrovskému úsilí místních farmářů a ideálním přírodním podmínkám těší oblibě po celém světě.
86 bodů dle SCAA
Tato keňská káva se pyšní vysokým cuppingovým skóre, konkrétně 86 body dle SCAA. V Keni se pěstují pouze odrůdy kávovníku arabica, které farmáři sbírají ručně a následně zpracovávají mokrou metodou.
Tradice pěstování kávy od roku 1893
V Keni se pěstuje kávovník arabský (arabica), a to už od roku 1893, kdy ho sem dovezli francouzští misionáři z ostrova Bourbon ~ dnešní Réunion. Pěstování zrn kávovníku dnes v Keni zaměstnává více než 250 000 lidí. Výběrová káva z této země se díky obrovskému úsilí místních farmářů a ideálním přírodním podmínkám těší oblibě po celém světě.
Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží
Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči. Díky tomu k vám káva dorazí přesně taková, jakou bychom si ji sami přáli dostat.
Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá
Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Keňská mletá káva |
---|---|
Profil pražení: | Hodnota 3 |
Kyselost: | Hodnota 2 |
Obsah kofeinu: | Hodnota 3 |
Země původu: | Keňa, |
Cupping skóre: | 86 bodů |
Metoda zpracování: | Mokrá metoda |
Nadmořská výška: | 1.750 až 1.900 m.n.m. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.