Kolumbijská mletá káva
Káva z pěstitelských oblastí Kolumbie patří mezi ty nejkvalitnější kávy na světě. Mleté kávy z Kolumbie se vyznačují lahodnou bohatou chutí, výrazným tělem a příjemně lehkou aciditou. Co dalšího stojí za úspěchem kolumbijské kávy?
Nejprodávanější
Bohatá chuť kolumbijských káv
Káva ze zrn vypěstovaných v oblastech Kolumbie se vyznačuje plným výrazným tělem a lahodnou bohatou chutí. Chuť kávy je natolik výrazná, že se většinou připravuje s větším poměrem vody vůči kávě. Lahodnou kávu tak získáte například přípravou lunga nebo alternativními způsoby přípravy.
Zajímavostí je, že se kávy chuťově liší dokonce od oblasti či dokonce od farmy, ze které pochází. Typické pro většinu kolumbijských káv je pak chuť oříšků a čokolády, kterou doplňují sladké ovocité podtóny s lehkou aciditou.
Produkce mleté kolumbijské kávy
Kolumbie patří mezi největší světové producenty káv. Není tak divu, že se tam pěstováním kávy živí téměř 5 % populace. Ročně zvládnou vyprodukovat přes 800 000 tun kávy, což už je pěkných pár šálků.
Prakticky se tu pěstuje a kultivuje pouze odrůda arabica, které svědčí bohaté minerální podloží. Díky přívětivým přírodním podmínkám je možné zdejší kávy zpracovat mokrou metodou, která kávě dodá charakteristickou chuť, která si získala milovníky kávy po celém světě. Nikoho tak nepřekvapí, že káva patří k největším zemědělským exportním artiklům Kolumbie.
Na zdejších plantážích se nejčastěji setkáte s odrůdami kávovníku Castillo, Caturra a Bourbon, které se pěstují v hlavních pěstitelských regionech, jako jsou Antioquia (správní město Medellin), Caldas, Tolima, Risaralda, Cauca a Huila.
Časté dotazy ohledně mleté kolumbijské kávy
Kolumbijská káva má výraznou chuť, lehkou aciditu a bohaté ovocné tělo.
To je dáno především podloží bohatému na minerály, vysoké nadmořské výšce, stálé vlhkosti vzduchu a teplotě v průběhu roku, a především pak obrovskému úsilí drobných farmářů.
V Kolumbii je káva velice důležitým vývozním artiklem a jeho kultivaci je věnována velká pozornost a farmáři se těší silné podpoře ze strany státu.
To vše má za příčinu že kolumbijská káva patří mezi ty nejvyhlášenější kávy na světě.
Ano. My například pražíme vynikající kolumbijskou kávu bez kofeinu Natur Decaf. která uspěla v nezávislém srovnání u organizace dTest a získala díky tomu prestižní ocenění Značka kvality.
Tato bezkofeinová káva je dostupná jak jako zrnková bezkofeinová káva, tak i jako mletá bezkofeiniová káva.
Kávu pražíme v Hradci Králové každý den, pro zajištění maximální čerstvosti. Po upražení ji necháváme jeden až dva dny takzvaně vydechnout. Garantujeme, že od nás neodejde káva starší než 7 dní od upražení.