La Parada mletá káva
Jemnější káva s velmi slabou aciditou. Příjemně sladká, s podtóny čokolády a oříšků.
Káva vhodná:
- Do kávovaru
- Do moka konvičky
- Turecká káva
- Na filtr
- Na french press
Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.
Názor pražiče Honzy
,,Moje nejoblíbenější směs na espresso. Dvě různé kávy z Brazílie dodávají kávě jemnost, třetí káva z Kolumbie pak zajímavý šmrnc. Za mě skvělá káva do kávovaru z čisté arabiky.”
O kávě La Parada
Parádně sladěná káva z vyhlášených kávových oblastí Brazílie a Kolumbie. Káva je příjemně sladká a dokonale kombinuje chuť oříšků a čokolády.
Zrna pražíme na střední profil. Kávu si tak můžete vychutnat při přípravě jakoukoli metodou od klasického kávovaru přes moka konvičku až po filtr a french press.
Káva z vyhlášených pěstitelských oblastí Kolumbie a Brazílie
Káva použitá do této směsi pochází z farem v regionu Minas Gerais v Brazílii a z farem v oblastech kolumbijských And v regionu Huila. Kávovníky se pěstují v oblastech s nadmořskou výškou od 850 m n. m. v případě brazilských farem, až po svahy sahající do výšky 2 000 m n. m. u farem v Kolumbii. Zrnka z výše položených farem dodávají kávě sladkou bohatou chuť. Kávy z brazilských farem naopak přidávají do směsi chuť oříšků a čokolády a celou směs zjemňují a vyrovnávají.
82,5 až 84 bodů dle SCAA
Tato kávová směs se pyšní vysokým cuppingovým skóre, jednotlivé kávy dosahují od 82,5 až po 84 bodů. Zrnka pochází z odrůd kávovníku arabica Castillo, Caturra, Bourbon, Yellow Catucai, Yellow Bourbon, Red Bourbon, Catucai a Mundo Novo. Kávu farmáři sbírají ručně a zpracovávají ji mokrou metodou v případě kolumbijské kávy a suchou metodou a metodou honey v případě brazilské kávy.
Každou kávu pražíme zvlášť
Každou kávu zakomponovanou do této směsi ~ celkem 3 různé druhy káv ~ pražíme samostatně a podle vlastní receptury. Až po upražení a vychlazení kávových zrn dochází k dokonalému promíchání, což kávě dodá vyváženou bohatou chuť.
Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží
Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči. Díky tomu k vám káva dorazí přesně taková, jakou bychom si ji sami přáli dostat.
Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá
Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mletá káva |
---|---|
Profil pražení: | Hodnota 3 |
Kyselost: | Hodnota 1 |
Obsah kofeinu: | Hodnota 3 |
Země původu: | Kolumbie, Brazílie |
Cupping skóre: | 82,5 až 84 bodů |
Metoda zpracování: | Mokrá metoda a metoda Honey |
Nadmořská výška: | 850 až 2 000 m n. m. |
Odrůdy kávovníku arabica: | Castillo, Caturra, Bourbon, Yellow Catucai, Yellow Bourbon, Red Bourbon, Catucai a Mundo Novo |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.