Káva
Každý den pro vás v Hradci Králové pražíme čerstvou kávu z různých koutů světa od Kolumbie přes Brazílii až po Keňu. Hlídáme každé kávové zrno tak, aby se k vám dostala pouze káva prvotřídní kvality. Jakým způsobem zajišťujeme čerstvost našich káv?
- Zrnková káva
- Dle kyselosti
- Dle způsobu přípravy
- Dle země původu
- Mletá káva
- Bezkofeinová káva
- Espresso směsi
- Kávové novinky
- Příslušenství
Nejprodávanější
Degustační sada čtyř káv s jemnou chutí a podtóny čokolády a oříšků Káva...
Degustační sada čtyř káv plná ovocných podtónů a výrazného šťavnatého těla...
Degustační sada čtyř chuťově rozličných káv ~ od těch jemnějších káv, až po ty...
Na čerstvosti našich káv si zakládáme, stejně tak na rovnosti a upřímnosti k zákazníkům. Proto vám nebudeme tvrdit, že kávu pražíme až na základě přijatých objednávek. Upražit například 10 různých objednávek po 250 gramech na 15kg pražičce není možné technicky ani časově.
U vás maximálně 7. den od upražení
Za dobu naší praxe ale už víme, jaké kávy mizí nejrychleji a které jsou spíše pro fajnšmekry. Od každého druhu tak upražíme jen tolik, aby k vám káva odešla čerstvá, a to maximálně v rozmezí 7 dní od upražení. Proto máme v pražírně hned dvě pražičky – jednu velkou a jednu malou.
Čerstvá káva díky dvěma pražičkám
Na kávové bestsellery používáme větší pražičku, která zvládne za stejný čas až 3× takové množství než menší 4kilová. Jedině díky tomuto systému můžeme zajistit, že zrnková i mletá káva od nás bude odcházet vždy čerstvá. Na etiketě každé kávy také vždy naleznete informaci o tom, kdy jsme ji upražili. Datum pražení je totiž jedním z klíčových faktorů, jak vybrat to nejlepší kávu.
Upraženou kávu necháme ještě při omezeném přístupu vzduchu jeden až dva dny tzv. vydechnout. Příliš čerstvě pražená káva totiž nemá naplno rozvinuté chutě, optimální je pít ji až pár dní po upražení. Kdybyste se o postupu výroby naší kávy chtěli dozvědět více, mrkněte na článek o pražení kávy od dovozu po chuťové profily.
Kávu pražíme v Hradci Králové každý den, pro zajištění maximální čerstvosti. Po upražení ji necháváme jeden až dva dny takzvaně vydechnout. Garantujeme, že od nás neodejde káva starší než 7 dní od upražení.
Takhle jednoduché to není. Robusta má poněkud pošramocenou pověst, jelikož většina levných káv je robusta. To ale neznamená, že každá robusta je špatné kvality.
V naší pražírně se věnujeme především pražení káv arabica, nicméně do směsi Fuerte Espresso používáme i kvalitní robustu, která kávu zbaví jakékoli kyselosti. Pokud tedy v kávě hledáte především hořké tóny a minimální kyselost, doporučujeme sáhnout po směsi arabiky a robusty.
Pokud vám naopak ovocitost v kávě nevadí, určitě bychom doporučili zvolit některou z našich káv 100% arabica.
Máme v nabídce jak zrnkové kávy, tak kávy mleté. Pokud si vyberete mletou kávu, umeleme ji vždy až těsně před expedicí tak, aby k vám přišla co možná nejčerstvěji namletá. Můžete si vybrat hrubost mletí dle metody přípravy.
Ano, pražíme vynikající kávu bez kofeinu Natur Decaf, která uspěla v nezávislém srovnání u organizace dTest a získala díky tomu prestižní ocenění Značka kvality. Tato bezkofeinová káva je dostupná jako zrnková bezkofeinová káva i jako mletá bezkofeinová káva.