🎄Mezi svátky fungujeme jak kdyby se nechumelilo ❄️ Kávu pražíme a odesíláme každý pracovní den☕
Zrnková káva do moka konvičky
Moka konvička patří mezi nejoblíbenější metody přípravy kávy a není tomu náhodou. Jednoduchá a rychlá příprava, vynikající chuť a technická nenáročnost ji k tomu konec konců předurčují. Jak ale vybrat tu správnou zrnkovou kávu do moka konvičky?
Nejprodávanější
Výběr kávy na základě chuťového profilu
Hlavním kritériem k výběru kávy do moka konvičky je vámi preferovaná chuť kávy. Máte rádi minimálně hořké kávy s nižší kyselostí? Zkuste kávy pěstované v nižších nadmořských výškách, třeba takové brazilské kávy s chuťovým profilem oříšků a čokolády, jsou to pravé.
Jestliže vám nevadí mírná acidita, sáhněte i po ovocitějších chuťových profilech. Kdybyste ovšem hledali chuť akorát mezi těmito protipóly, zkuste naši směs Eño Ñuño, která perfektně kombinuje to nejlepší z obou dvou.
Pokud byste chtěli umět připravovat kávu jako profík, mrkněte na nás článek Jak připravit tu nejlepší kávu v moka konvičce.
Časté dotazy ohledně zrnkové kávy do moka konvičky
Pro přípravu v moka konvičce doporučujeme kávu 100% arabica, čerstvě namletou až těsně před samotnou přípravou.
Arabica má bohatší chuťový profil a při přípravě kávy arabica v moka konvičce budete mít větší chuťový zážitek.
Pokud ale vyhledáváte více hořkosti v kávě, chybu rozhodně neuděláte ani při použití směsi arabiky a robusty.
Rozhodně ano. Bezkofeinovou kávu lze připravovat jakýmkoli způsobem, včetně moka konvičky.
Doporučujeme v moka konvičce vyzkoušet naší bezkofeinovou kávu Natur Decaf ~ ať již jako mletou bezkofeinovou kávu, či zrnkovou bezkofeinovou kávu.
Nejlépe si v moka konvičce vychutnáte kávu upraženou na střední profil pražení. Káva upražená tímto způsobem nebude příliš hořká a projeví se v ní všechny její chutě.
Kávu pražíme v Hradci Králové každý den, pro zajištění maximální čerstvosti. Po upražení necháváme kávu jeden až dva dny takzvaně vydechnout. Garantujeme, že od nás neodejde káva starší než 7 dní od upražení.